Olen pariin otteeseen tehnyt leireillä ruusu sytykkeitä, jotka ovat osoittautuneet erittäin käteviksi ja hyviksi. Itsekin kun tulee varsinkin talvisin käytyä paljon makkaranpaistossa niin niillä nuotion sytyttäminen sujuu mutkitta. Onnettominkin tulen tekijä saa tuolla tulet!
Leireillä tehtyäni nuita, olen käskenyt säästää kaikki kananmuna kennot ja kynttilöiden jämät. Nyt päätin sitten alkaa tekemään nuita ruusukkeita valmiiksi. Tässä on ensin kuvina tämä ja sitten lopuksi myös videolla.
Ensiksi revitään kennosta nuita kananmunan "koloja". Revitään reunoja vähän matalammiksi.
Otetaan kananmuna kennon esim. kannesta pitkä melko ohut kaistale ja pyöritetään se "kääryläksi".
Laitetaan "kääryle" "koloon", ja pyöritellään sitä vähän auki.
Täytetään välejä ja koloja pienillä palasilla joita saa esimerkiksi "kolon" revityistä reunoista. Palasia laitetaan niin paljon kunnes ruusu on "tiivis", sitä voi kokeilla esimerkiksi heiluttelemalla ruusua tai kääntämällä ylösalaisin.
Viimeiseksi sulatetaan kynttilän jämät kattilassa jossa on myös hieman vettä, ja kastetaan ruusut siellä. Annetaan kuivua ja valmista.
Itse tein vain nuita ruusuja valmiiksi ja kastan ne joskus myöhemmin sitten kaikki kerralla. Tässä sitten vielä videolla ruusun teko prosessi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti